ENAJ
Изображение

АСЖБ бе приета за член на Европейската мрежа на селскостопанските журналисти

ENAJ

АСЖБ бе приета за пълноправен член на ENAJ

Асоциацията на селскостопанските журналисти в България бе приета за пълноправен член на European Network of Agricultural Journalists ENAJ (Европейската мрежа на селскостопанските журналисти) по време на Годишната асамблея на гилдиите и асоциациите под шапката на ENAJ в Брюксел, Белгия.

ENAJ

Асоциацията на селскостопанските журналисти в България бе приета за член на ENAJ

Това стана на 28 януари 2015 г. с единодушно гласуване. АСЖБ бе представлявана на годишната среща в Брюксел от Екатерина Терзиева и Спас Кузов от Управителния съвет на АСЖБ.

В срещата участваха представители на управляващия комитет на ENAJ, на асоциациите и гилдиите на аграрните журналисти от страните в Европа, представители на Дирекция „AGRI“ в Европейската комисия – Джеф Верхаарен (Белгия), председател на ENAJ, Деймиън О’Райли (Ирландия), секретар на ENAJ, Ейдриън Бел (Великобритания), експерт комуникации в ENAJ.

ENAJВ годишната асамблея участваха още Татяна Коп (Словения), Ерик Масен (Франция), Катарина Зойзар (Германия), Ханс Сиймес (Холандия), Гудрун Андреасон (Дания), Хесус Лопез (Испания), Горан Бейнрауч (Хърватия), Ливиу Гордеа (Румъния), Улрика Холмстром (DG Agri) и журналисти от Чехия, Швейцария, Белгия, Холандия, Италия, Испания, Норвегия, Словения, Швеция, Гърция, Австрия, Германия, Унгария, Ирландия.

ENAJ

Част от управляващия комитет на ENAJ, начело с председателя Джеф Верхаарен (в средата)

По време на годишната асамблея на ENAJ, заедно с България за член на Европейската мрежа на селскостопанските журналисти бе приета и Швейцария.