IMG_0113-(1)
Изображение

Светлана Боянова откри в Пловдив първия си регионален консултантски център

Бившият заместник-министър на земеделието и храните от първия кабинет на Бойко Борисов Светлана Боянова откри в Пловдив регионален офис. В него ще се предоставят комплексни услуги и консултации в сферата на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и селските райони.

„Избрах в Пловдив да бъде първият ми извънстоличен консултантски офис, защото регионът има голям потенциал. Тук са развити всички сектори на земеделието – производството на плодове, зеленчуци, на етерично-маслени и лекарствени култури, преработвателната и консервна промишленост. Тук мога да развия както моята дейност, така и да обърна внимание на големия брой земеделски стопанства в района на Пловдив, Пазарджик, Хасково и Стара Загора“, посочи Светлана Боянова. Тя подчерта, че целта й е да даде комплексна услуга и да помогне за целия бизнес на земеделските стопани. „При нас представителите на агробизнеса ще могат да получат не само компетентна информация по мерките на Програмата за развитие на селските райони и помощ за подготовка на проекти, но и за директните плащания, за акциза, за данъчното облагане и т.н.“, коментира бившият заместник-министър. Тя увери, че амбицията й е да съдейства и за реализацията на продукцията на фермерите.

Светлана Боянова представи своя екип от Института за агростратегии и иновации, както и експертът, който ще работи с клиенти в Пловдив и региона.

Събитието уважиха областният управител на Пловдив Здравко Димитров, почетният консул на Италия Джузепе Ди Франческо, деканът на Агрономическия факултет в Аграрния университет доц. Божин Божинов, официалният представител на веригата от болници и здравни системи „ACIBADEM“ д-р Гюрай Ходжев, известни земеделски производители и представители на бизнеса.

Екатерина Кючукова, говорител на РИОСВ-Пловдив, зам.-председател на УС на Асоциацията на селскостопанските журналисти в България