Людмила Господинова, основател и главен редактор на сп. "Агроном"
Изображение

Агро, кино, арт – купон преди Рождество Христово

Купон, както си могат само агрожурналистите, се развихри в ресторант „Гамбринус“ до земеделското министерство в София. Малко преди Рождество Христово. Оказа се, че новинарите от този ресор са така издържливи, както темите, по които пишат. Хляб и вино! Всички дойдоха с грейнали физиономии, философски приемайки яките трусове в медийния сектор и готови за нови победи.

Никой от колегите, въпреки че беше преживял или лична драма, или с професията, не само не си беше позволил да клюмне нос, ами беше тръгнал да доразвива уменията си.

Арт и чужди езици

Установихме, че агросекторът в медиите силно е залитнал по арта и чуждите езици, фотографията и киното. Ами, трябва да оцеляваме, чукнахме чашите за първата наздравица.

Диана Ванчева, Валентина Спасова и Веселина Миланова

Някои не бяха съгласни с децибелите на музиката, но който можеше , викаше! На снимката: Диана Ванчева, Валентина Спасова, Веселина Миланова и Ванчева – младша (отляво надясно)

Всеки ден земята и природата показват, че за да оцелееш, трябва да промениш нещо в себе си, един през друг си заразказвахме кой от какво хоби е бил пленен и как ще го приложи в пряката си работа.

Шведски, бреййй

Първа Надежда Бочева от Инвестор.БГ си призна, че вече разбира шведски, а може и да го говори. Браво, Наде! Тя ни изненада и с хубави снимки, след като заляга дълго над курсовете по фотография.
Маргото Кожухарова от Агро ТВ пък обяви, че новата й любов са конете и че вече близо година е наясно с всички елитни породи. Хм, доста изискано.

Екатерина Терзиева, председател на УС на АСЖБ

За силен силен арт уклон в агроресора споделят Маргарита Кожухарова, Екатерина Терзиева и Надежда Бочева (отляво надясно)

Въобще се оказа, че артът е пуснал дълбоки корени сред земеделските журналисти.

Натюрморт с ананас

Катето Терзиева, собственик на Агроновините, освен по професионалната конна езда, се е запалила и по рисуването и всяка вечер след работа размахва четки и прави натюрморти! Последният бил с ананас и вино! Ей от този ананас се появи идеята за нов проект. Пленер по живопис и фотография за пишещите в агросектора. Който не може, ще прорисува. Ха, така!

АСЖБ, Асоциация на селскостопанските журналисти в България

Някои от жените в Асоциацията на селскостопанските журналисти в България (отдясно наляво) – Людмила Господинова, Надежда Бочева, Екатерина Терзиева, Светлана Трифоновска, Маргарита Кожухарова

Светлана Трифоновска, главен редактор на Агроновините, призна, че е преоткрила любовта си към киното и филмовите сценарий и ходи на курсове. Леле-мале.

Петър Лазов

Петър Лазов кавалерства на Татяна Василева – някога пиар на аграрния министър Венцислав Върбанов, сега председател на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ)

Но това не е всичко. Маргарита Димитрова от в. „Стопанин” пък е потънала изцяло в декоративно плетиво, редом с дописките.

Мама мия, Неапол

Диана Ванчева от „Български фермер” и Катето Стоилова, главен редактор на Синор.БГ, тръгнали да изучават вкусовете на Неапол. Фурията Ванчева дори излязла от ролята си на кулинарен наблюдател и консуматор и успешно менажирала спасителни дейности на една пицария в Страната на Ботуша по време на проливен дъжд. Мамма мия!

Светлана Трифоновска, главен редактор на електронното издание Агроновините

Светлана Трифоновска, главен редактор на електронното издание Агроновините (в средата), заедно с Елена Иванова от в. „Монитор“, Петър Лазов, ПР на Института по агростратегии и иновации, и Виктор Павлов, мениджър на Нива БГ (отляво надясно)

Италианците били не само сащисани, но и очаровани от такава пъргава българка. А тя за награда им съобщила тайната на шопската салата!

Е, мъжете по правило винаги са по-кротки и докато жените говорят, те похапват сладко. Така и Мартин Радев от пресцентъра на БАБХ. Докато дамите се тръшкаха с новите си увлечения, той изцяло се довери на сетивата си и обяви, че пържолата от ресторанта е брилянтна. Горещо ще препоръчам кухнята на „Гамбринус“, потри ръце с доволна усмивка Мартин. Да, като го знаем какъв буквоед на тема хигиена е, оценката си струва!

Иначе си имаме и бабчета, млади и пъргави. Маргото Димитрова, Весето Миланова от БНР и Лили Мирчева от „Гласът на фермера”. Е първата и последната не дойдоха, поради силна семейна ангажираност.

Нови, нови лица

Но за сметка на това към коледния купон се присъединиха нови колеги. Единият е Петър Лазов, ПР на Института за агростратегии и иновации на Светлана Боянова. Известен още като Петьофи, именно той се впусна във вихъра на организацията с истинска страст на ПР. И успя да събере в един ден на едно място и в един час толкова много народ.

Екатерина Терзиева, която е и председател на Асоциацията на селскостопанските журналисти в България, достойно отчете колегите от Южна България на софийски терен. 

Виктор Павлов, мениджър на Нива БГ, също дойде за първи път и дълго се тюхкаше, че заради работа е пропускал тези веселби. Е, Викторе, и Господ го е казал: шест дена работи, на седмия… нали разбра?…:)

Най-спонтанна от всички беше Людмила Господинова , основател и главен редактор на сп. „Агроном“. Тя дойде, пийна, хапна, смя се от сърце, разцелува всички, дошли и недошли, и си тръгна.

Старата гвардия

За чаша вино намина и Красимира Кунчева, която дълги години работеше в пресцентъра на МЗХ, а сега в Народното събрание, и отлетя по други задачки. Към купона се включи и Христина Богова, която като бивш Протокол номер 1 в МЗХ оцени подобаващо обстановката в „Гамбринус“ като подходяща за случая. С тях дойде да види старите нови колеги от ресора и Татяна Василева, пиар от времето на бившия министър на земеделието Венцислав Върбанов.

На празничната маса бе и Валентина Спасова от Агро ТВ, която цяла България познава от „Бразди“ по БНТ. Тя обаче единствена не бе съгласна с децибелите на музиката, които не позволиха философски разговори. Но, който можеше, викаше!

А, не се съмнявайте, че събитието беше отразявано в детайли и в клюкарника Фейсбук. Вдигаха се наздравици на живо и онлайн с колегите, които не бяха смогнали да дойдат.

Караоке

Кой, познайте, остана до зори на караоке? Елена Иванова от в. „Телеграф” и някои други млади специалисти в ресора. И понеже те са били последни, никой не знае пели ли са, или не са. Но докато бяхме очевидци, това не се случи.

Е, на следващия купон, колеги!
Всички заедно ще пеем!

На водещата снимка – Людмила Господинова : Колеги, обичам ви!