Първа годишна среща на членовете си организира АСЖБ

ligoЧленовете на Асоциацията на селскостопанските журналисти в България ще се съберат на първата си годишна среща следващия месец. Тя ще се проведе в кк „Златни пясъци“ край Варна на 1, 2 и 3 октомври.

Ненко Станев

Ненко Станев

През първия ден е планирано събрание на членовете, на което Управителният съвет ще представи свършената работа от основаването на Асоциацията досега. Журналистът Ненко Станев, кореспондент на в. „24 часа“ от Кърджали и член на АСЖБ, ще представи сайта на Асоциацията – www.asjb.bg, за чието създаване има съществен принос.

Детелина Динева

Детелина Динева

Най-младият член на АСЖБ – Детелина Динева, студентка в Университета по хранителни технологии – Пловдив, ще разкаже за своето участие в пътуването за млади журналисти „Общата селскостопанска политика и организациите на производители“ в Брюксел от 2 до 4 март тази година. Тя бе номинирана за участие от АСЖБ по покана на DG „AGRI“ на Европейската комисия, заедно с още 14 млади репортери от страните членки на Европейския съюз.

През втория ден на срещата са планирани посещения на членовете на АСЖБ във водещи предприятия от аграрния сектор в района на Варна.

Джеф Верхаарен

Джеф Верхаарен

Програмата през третия ден предвижда презентация на винения потенциал на България от експерти в Националната лозаро-винарска камара и посещение на винарска изба, изградена с помощта на европейски и национални програми.

Специален гост на годишната среща на АСЖБ ще бъде председателят на European Network of Agricultural Journalists ENAJ (Европейската мрежа на аграрните журналисти) Джеф Верхаарен.